Placki z cukinii i kaszy jaglanej

Andrzej Wyrzykowski podzielił się z nami swoim przepisem na placki z cukinii i kaszy jaglanej.

Składniki na ok. 16 placków:
* ok. 1000 gramów małej cukinii
* 50 gramów ugotowanej kaszy jaglanej
* 4 jajka
* 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej
* łyżka pieprzu cytrynowego
* sól
* olej do smażenia
* ręcznik papierowy do odsączania

Jak dodaje Andrzej – przygotowanie to pikuś:
– cukinię śieramy na tarce o dużych oczkach;
– kaszę jaglaną gotujemy i studzimy;
– dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszany i mieszany;
– jak namieszany to smażymy;
– do jogurtu trochę czosnku i kleks na placka;
– łososia wędzonego kroimy na małe kawałki i na placka.
Smacznego.

placki z cukinii

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *